Marge Arkitekter

© Copyright 2024 Marge Arkitekter. All rights reserved.
Site design by Research and Development.
Developed by Systems Studio.

Marge

Wåhlin

När textilierna får tala

Redan i entrén på Wåhlins advokatbyrå möts besökaren av vackra textilier i behagliga färger. De exklusiva draperierna och mattorna löper sedan som en vänlig tråd genom hela interiören. Tillsammans med omsorgsfullt valda möbler i ädla material och bevarade pjäser som fräschats upp, har Wåhlins nya Stockholmskontor på 380 kvm fått en helt ny stil.

Den befintliga planen har i stora drag behållits, men förtydligats och fått en central social kärna med bland annat soffgrupp, touchdown för kunskapsåterföring samt mötesrum. Lätta draperier i ljusa färger omsluter de gemensamma ytorna och markerar övergången till de separata arbetsrummen. Färgstick i form av armaturer, målade dörrar och passager muntrar upp och bidrar med en nypa lekfullhet. De handvävda mattorna från Vandra Rugs är av högsta kvalitet för att kunna hålla länge. I lobby och pausyta bär mattorna inslag av guldtråd och i det stora konferensrummet har silvertråd vävts in.

Stor omsorg har lagts på att välja hållbara, gedigna material eller att återbruka i den mån det gått. I mötes-och kontorsdelen ligger en matta av återvunna PET-flaskor och en stor del av kontorets tidigare möbler har fått stanna kvar, vissa med nya ytskikt. Det nya perforerade undertaket utanför arbetsrummen ger en känsla av rymd och möjliggör bakomliggande downlights, för ett trivsamt och varierat ljus. Belysningen hjälper till att betona värmen och det taktila hos draperier och mattor, i en behaglig miljö där textilierna får visa vägen.

Projekt: Wåhlin Färdigställt: 2022 Yta: 380 m2 Typ: Inredning av kontor Omfattning: Från skiss till färdigställande Plats: Stockholm Beställare: Wåhlin Advokater Fotografi: Johan Fowelin Utmärkelser: Nominerad till Sveriges snyggaste kontor 2023