Marge Arkitekter

Om oss

© Copyright 2020 Marge Arkitekter. All rights reserved.
Site design by Research and Development.
Developed by Systems Studio.

Marge

För oss innebär arkitektur att skapa förutsättningar för möten mellan människor. Vi arbetar därför i alla skalor från stadsplanering och komplexa sammanhang ned till inredning, och drivs av en nyfikenhet på de idéer som föds i varje ny projektgrupp. Gestaltning är för oss alltid en hållbarhetsfråga.

Marge Arkitekter består av 35 medarbetare som tillsammans skapar lågmält expressiv arkitektur som ska hålla över tid. Kontoret grundades 2002 av Pye Aurell Ehrström, Katarina Grundsell, Louise Masreliez och Susanne Ramel. Vårt arbete är idag mångfaldigt prisbelönt och publicerat i nationell och internationell press.

Grunden i vårt arbetssätt är vårt analys- och programarbete, där vi belyser uppgiftens alla delar och undersöker plats och program utifrån fysiska och sociala faktorer. Resultatet blir en kontextuellt utforskande arkitektur som karakteriseras av en innovativ gestaltning och ett nyfiket förhållningssätt till material. Genom att möta varje kund och uppdrag med ödmjuk lyhördhet utan att kompromissa med vår höga gestaltningsnivå vet vi att vi alltid når längre, och att resultatet ofta överträffar både våra egna och våra kunders förväntningar.

Eftersom det vi bygger ska fungera både idag och imorgon är alla delar av hållbarhetsbegreppet viktiga: det sociala, det ekonomiska och det ekologiska. Vi vill tänka långsiktigt rätt från början och använda våra gemensamma resurser på ett varsamt sätt. Med medvetna materialval och ställningstaganden vill vi skapa byggnader, stadsrum och inredningar som berör och bidrar till ett bättre samhälle.

Läs vidare

Small logo 1 Small logo 2