Marge Arkitekter

© Copyright 2024 Marge Arkitekter. All rights reserved.
Site design by Research and Development.
Developed by Systems Studio.

Marge

Deas

En interiör som lyfter detaljerna

Med omsorg för allt från helhet ner till minsta detalj, har den nya inredningen för DEAS Asset Management vuxit fram. Konceptet bygger på att helheten lyfter detaljerna, att allt i interiören samspelar för att lyfta fram det lilla extra. Det exklusiva. Det unika. Tanken är att inredningen ska bygga upp en stämning som skapar fokus på inte bara inredningens detaljer, utan även på innehållet i arbetet. Oavsett om det gäller dokument på skrivbord eller möten mellan människor.

Det är i den tredje Hötorgsskrapan, ritad av Sven Markelius, som DEAS har sitt 282 kvm stora kontor. Uppdraget innefattade bland annat nya glaspartier, nytt pentry med köksö, ny wc-grupp, nya ytskikt och möbler. Befintliga dörrar har snyggats till och bevarats. Den öppna planlösningen har kompletterats med rum för möten och en våtgrupp, som hjälper till att definiera gränsen mellan kontorsdelen och kontorets sociala mittpunkt. Möjligheten att avgränsa rum med draperier i stället för väggar, gör att den modernistiska tanken kring utblickar och ljus kan bevaras.

Inredningen vilar på en bas av ljusa färger med ädla, hållbara material. Den bevarade ekparketten och den taktila stråtapeten bidrar med värme och ger en ombonad känsla. Tillsammans med textilierna ger stråtapeten även en trevlig ljudmiljö. Mattornas specialdesignade mönster speglar de intilliggande skrapornas fasader, med ett levande rutmönster i olika färger som flätas ihop i varandra. Mattornas färger ger energi till rummet, tillsammans med möbler i matchande kulör. Kontorets sociala hjärta har i stället för mattor fått färg på pelare och väggpartier, för att skapa en vacker kontrast till den i övrigt lågmälda och nordiskt naturliga färgskalan. DEAS nya kontor är ett kontor där helheten samspelar och detaljer blir synliga. Där mattornas mönster lyfter klassiska möbelpjäser och där befintliga kvalitéer bevarats och förädlats.

Projekt: Deas Färdigställt: 2023 Yta: 300 m2 Typ: Inredning av kontor Omfattning: Från skiss till färdigställande Plats: Stockholm Beställare: DEAS Asset Management Fotografi: Johan Fowelin Utmärkelser: Nominerat till Sveriges snyggaste kontor 2023