Marge Arkitekter

© Copyright 2020 Marge Arkitekter. All rights reserved.
Site design by Research and Development.
Developed by Systems Studio.

Marge

eHälsomyndigheten

Nytt aktivitetsbaserat kontor, e-Hälsomyndigheten

Marge arkitekter fick uppdraget att göra ett aktivitetsbaserat kontor för e-Hälsomyndigheten i samband med deras flytt till gamla bilpalatsets unika lokaler på St Eriksgatan. Kontoren rymmer deras 140 anställda samt 40 konsulter.

Receptionen med kaffestation är inbjudande och generös och ska fungera som ett kugghjul för olika aktörer inom vårdsverige. Lokalen ska uppmuntra till samordning och dialog. I direkt anslutning till receptionen finns ett mindre och ett större mötesrum för kurser som myndigheten bedriver. En stor öppning i bjälklaget med en interntrappa ökar kontakten mellan våningsplanen. Ett antal specialsnickerier är ritade till receptionen för att skapa en egen karaktär åt kunden. För att på ett hållbart sätt skapa ett varmt och ombonat intryck har vi arbetat mycket med trä i runda och ”vänliga” former.

e-Hälsomyndigheternas mest färgintensiva, aktiva och kreativa delar är förlagda runt de båda ljusgårdarna. Mindre ”kontorslandskap” skapas mellan gårdarna med ytor för spontana och informella möten. Intensiteteten skiftar i en gradvis övergång från mer sociala till mer fokuserade arbetsplatser. Hjärtat i lokalen är det stora pentryt och trädgården som vetter mot ena ljusgården.

Vi har ifrån ett tidigt skede i projektet använt oss av Cradle-to-Cradle-metoden, som har varit drivande i allt från val av material, produkter och ner till detaljnivå i inredningens egna miljöstationer för återvinning. Vi har också så långt möjligt återanvänt befintliga möbler.

Läs vidare

Projekt: eHälsomyndigheten Färdigställt: 2015 Yta: 2400 m2 Typ: Inredning av kontor Omfattning: Skiss till färdigställande Plats: Stockholm Beställare: eHälsomyndigheten Fotografi: Johan Fowelin