Marge Arkitekter

© Copyright 2020 Marge Arkitekter. All rights reserved.
Site design by Research and Development.
Developed by Systems Studio.

Marge

Sveriges Allmänna Konstförening

I samband med att konstföreningen flyttade till nya lokaler hösten 2005 krävdes en anpassning och upprustning av den forna butikslokalen på en av Östermalms livligaste affärsgator. Genom att ta bort en befintlig toalett och städ skapades ett avlångt, sammanhängande galleri där det i rummets mitt uppstår ett mindre rum inrymmande reception och försäljning. Det lämnar en galleridel mot gatan och en mot gården, båda med sin egen karaktär och ljus men generella behandling som ”white box”. Mellanrummet blir deras kontrast genom mörka kulörer och material med variation i taktil känsla.

Läs vidare

Projekt: Sveriges Allmänna Konstförening Färdigställt: 2005 Yta: 160 m2 Typ: Ombyggnation och inredning av galleri och kontor Omfattning: Skiss till färdigställande Plats: Stockholm Beställare: Sveriges Allmänna Konstförening Fotografi: Björn Lofterud