Marge Arkitekter

© Copyright 2022 Marge Arkitekter. All rights reserved.
Site design by Research and Development.
Developed by Systems Studio.

Marge

Våning Ager

Ombyggnad av privat bostad

Ombyggnaden tar sin utgångspunkt i den befintliga sekelskiftesvåningen. Små justeringar i planlösningen anpassar våningen till dagens familjeliv - den klassiska representationsdelen kompletteras med öppet arbetskök och flätas ihop med sovrum, bad och tvätt genom ett öppet ljust triangulärt rum som ersätter de klassiska serveringsgångarna.

De karaktäristiska taken, med olika välvning och med unik takstuckatur i representationsdelen bevarades. Nya takmålningar i abstrakta mönster i stor skala förstärker de unika taken och betonar mötet mellan nytt och gammalt. Takens färgsättning i svaga pastelltoner speglar de exteriöra kulörer som återfinns utanför respektive rums fönster. I övrigt är färgsättningen nedtonad och går i gråvit färgskala.

Enstaka inredningsmoduler såsom arbetsyta i kök, förvaringsenhet i hall och garderober är specialritade och står fritt placerade i rummen för att tydliggöra vad som är ursprungligt och vad som är adderat.

Projekt: Våning Ager Färdigställt: 2012 Yta: 310 m2 Typ: Ombyggnation och inredning av privatvåning Omfattning: Skiss till färdigställande Entreprenadform: Traditional contract Plats: Stockholm Beställare: Privat Fotografi: Johan Fowelin