1/7
Houdini

2/7
Houdini

3/7
Houdini

4/7
Houdini

5/7
Houdini

6/7
Houdini

Retail; ombyggnad och inredning av butikslokal. 

Plats: Göteborg och Täby

Beställare: Houdini Sportswear via Story Design

Yta: 100kvm

Färdigställt: 2014

Foto: Johan Fowelin

 

Houdini Sportswear har ett starkt varumärke och en spännande profilering mot miljö – kvalité och fairtrade. Detta ville vi visa upp i deras nya konceptbutiker.

Marge blev ombedd att rita Houdinis nya konceptbutiker i uppdrag via Story Design som hade tagit fram en moode board för underlag till Marge konceptarbete. Houdinis profilering mot miljö gav ett ovanligt program för en klädaffär. I butiken kan kunderna göra mycket mer än att köpa kläder så som att hyra utrustning inför en resa eller lämna in kläder för lagning. På vissa tidpunkter undervisas det i yoga och andra gånger samlas en grupp för gemensam joggingtur.

För att spegla varumärket har vi haft fokus på val av utrustning och material med tanke på miljö. De perforerade plywoodskivorna är inte bara ett flexibelt förvaringssystem utan för även tankarna till en verktygsvägg för förvaring av verktyg och utrustning. Växter är ett annat viktigt inslag så även klätterlinor som påminner om Houdinis ursprung i klättring.

I Göteborgsbutiken ligger det i mitten av rummet en köksö med full köksutrustning för personalen att tillaga sin lunch eller för matlagning vid kundevent. Ovan köksbänken hänger en belysningsinstallation av klätterlinor med energilampor, växter och glasbollar för exponering av återvunna klädfibrer som textilerna tillverkas av.