1/13
e-Hälsomyndigheten

2/13
e-Hälsomyndigheten

3/13
e-Hälsomyndigheten

4/13
e-Hälsomyndigheten

5/13
e-Hälsomyndigheten

6/13
e-Hälsomyndigheten

7/13
e-Hälsomyndigheten

8/13
e-Hälsomyndigheten

9/13
e-Hälsomyndigheten

10/13
e-Hälsomyndigheten

11/13
e-Hälsomyndigheten

12/13
e-Hälsomyndigheten

Inredning av nya kontorslokaler för e-Hälsomyndigheten

Plats: St. Eriksgatan, Stockholm

Beställare: e-Hälsomyndigheten

Yta: 2400 kvm

Färdigställt: Hösten 2015

Foto: Johan Fowelin

Marge arkitekter fick uppdraget att göra ett aktivitetsbaserat kontor för eHälsomyndigheten i samband med deras flytt till gamla bilpalatsets unika lokaler på St Eriksgatan. Kontoren ska rymma deras 140 anställda samt 40 st konsulter. 

Receptionen är inbjudande och generös och ska fungera som en kugghjul för olika aktörer inom vårdsverige. Här ska besökare och medarbetare ska känna sig välkomna och uppmuntras till samordning och dialog. Här finns en kaffestation och möjlighet till spontanmöten av olika slag. I anslutning till receptionen finns även ett mindre och ett större mötesrum för  kurser som myndigheten bedriver. En stor öppning i bjälklaget med en interntrappa ökar kontakten mellan våningsplanen. Ett antal specialsnickerier är ritade till receptionen för att skapa en egen karaktär åt kunden. Materialet är trä för att ge ett varmt och ombonat intryck, formerna runda och ”vänliga”.

eHälsomyndigheternas mest aktiva och kreativa delarna är förlagda runt de båda ljusgårdarna här skapas ytor för spontana och informella möten internt. Hjärtat i lokalen är det stora pentryt och trädgården som vetter mot ena ljusgården, här kan hela myndigheten samlas för stormöten.

Mindre ”kontorslandskap” skapas mellan gårdarna där en gradvis övergång från sorlet och möten i grupp till mer enskilda rofyllda och fokuserade arbetsplatser. Färgernas intensitet avtar ju längre bort från ljusgårdarna man kommer.

2 st testlabb är placerade i lokalen där externa kunder testar sin utrustning mot eHälsomyndighetens testnät.